Etusivu Mökit Marjat Mehuasema Tietoa tilasta


                                               

 

 

Mehuasema sulkeutunut 4.10. Kaksola juice station now closed. Avaamme uudestaan elokuussa 2019. Tervetuloa käyttämään Kaksolan mehuasemaa Outokummun Viuruniemen kylällä         kartta

Mehuasemamme aukeaa elokuussa, jolloin asiakkaiden tuomista tai meiltä kerätyistä marjoista ja omenista on mahdollisuus tehdä mehua. Mehuaseman sulkeutuminen riippuu palvelun kysynnästä, tiedotamme siitä näillä sivuilla ja Facebook-palvelussa.
Kaksolan mehuasema aloitti toimintansa vuonna 2008.

Varaa aika tai tiedustele:      

Avoinna elokuun alusta, ajanvaraus välttämätön. Puhelin 050 5553 519. Mehuasema sijaitsee talolta katsoen rinteen alapäässä vasemmalla entisen navettarakennuksen päässä. Ajomahdollisuus aivan mehuaseman viereen.

Vastaamme puristuksesta ja pastöroinnista mehuasemalla, asiakas vastaa raaka-aineesta ja pakkauksesta (mikäli ei ole meiltä ostettu).   Mehu säilyy jääkaapissa enintään 5 vrk, jos sitä ei pastöroida tai pakasteta. Pastöroitu mehu vaatii säilyäkseen kellarilämpötilan (0-5 astetta).

Hinnat 2018   Hinnat samat kuin vuonna 2017 ja tuotujen kilojen mukaan (sis. alv). Omenat murskaus ja puristus+mehun siirto kanistereihin tms. asiakkaan astioihin: 30-50 kg 0,65 €/kg, 50-100 kg 0,60 €/kg, yli 100 kg 0,55 €/kg. Marjat - litistys, kuumennus kippikattilassa, puristus 0,95 €/kg. Pastörointi ja pussitus 0,30 €/kg. Mehupussi hanalla 1,80 €/kpl. Kaikki hinnat sisältävät alv:in. Meillä voit maksaa käteisellä tai pankkikortilla.

Suosittelemme kaikille asiakkaille vain hanallisia mehupusseja.  Asiakkaan tuoman sokerin tai askorbiinihapon lisääminen maksutonta.

Käytössä myös Novoboxin 3-4 litran mehupussit. Et tarvitse enää pulloja, mehun voi pakastaa pussissa tai käyttää kätevästi jääkaapissa esim. telineen kanssa. Hygieeninen tapa säilyttää mehua! Pussin hinta 1,80 €/kpl (3-4 l).

Pastöröinti ja pussitus + 0,30 €/kg. Omenia täytyy olla vähintään 30 kg. Marjoja myös vähintään 30 kg.

 

 

 

Ohjeita Valitse hyvälaatuisia kiinteitä omenia. Omenat on hyvä olla puhtaita eli mullattomia ja ne voi pestä ennen kuin ne tuodaan mehustettavaksi.  Omenat mielellään ”puoliraakoina” kuin kypsinä. Pienet pintaviat eivät haittaa, ei kuitenkaan mätiä, muumiotautisia jne. Hyvä mehu tulee myös eri omenalajeja sekoittamalla. Älä kerää omenia ennakkoon ennen kuin olet sopinut mehustusajan. Kiireisimpänä aikana jonoja voi muodostua ja odotusaika voi olla useita päiviä.

Valitse hyvänlaatuisia, tuoreita marjoja. Marjoissa saa olla kannat mukana. Mikäli haluat lisätä mehuun sokeria, tuo oma sokeri tullessa tai tilaa meiltä etukäteen.

Tuo omenat/marjat mehuaseman terassille sovittuun aikaan. Kilot punnitaan, astioiden paino vähennetään. Tuodusta omenakilosta mehua tulee 0,3-0,8 litraa. Yleensä mitä kovempi omena, sen enemmän mehua. Ilmoita myös haluatko pelkän puristuksen tai pastöroinnin puristuksen lisäksi. Ilmoitamme kun mehut ovat valmiina. Yleensä mehu on noudettavissa samana tai seuraavana päivänä. Pelkän omenien puristuksen saa myös odottaessa.

Säilyvyys Tuore omena/marjamehu säilyy 4-5 päivää jääkaapissa.
Pitempiaikaiseen säilytykseen suositellaan pastörointia tai pakastusta. Pastöroitu tai pakastettu mehu säilyy avattuna 4-5 päivää jääkaapissa. Jos mehua ei pastöroida, se on pakastettava. Suojaa mehupussit kellarissa niin, että esim. hiiret eivät pääse niihin käsiksi. Älä pinoa useita pusseja päällekkäin.

Puristusjätteen voi jättää meille hävitettäväksi tai halutessaan ottaa mukaan.

 
Kaksola/Jaakko Kaksonen   |  Viuruntie 15, 83500 Outokumpu   |   +358 50 5553 519   |   jaakko.kaksonen@gmail.com