TYRNIRESEPTEJÄ 4 (2014)

Tilallamme on kasvatettu jo n. 20 vuoden ajan. Tyrnissä on kahdeksan eri vitamiinia, flavonoideja, kasvisterolia ja omega-rasvahappoja. Siinä on monia terveydelle hyviä ominaisuuksia.

GRAAVIA SIIKAA TYRNILLÄ
Puoli kiloa siikaa fileinä
Kupillinen tyrnimehua, kupillinen vettä, 1 rkl karkeaa suolaa, tavallista sokeria maun mukaan, ripaus fariinisokeria ja makeaa chilikastiketta. Sitruunasormisuolaa koristeeksi.

Sekoita ainekset ja kaada kiehuva liemi kalafileiden päälle. Jäähdytä ja pidä jääkaapissa pari vuorokautta. Koristele viipaloidut kalafileet tyrnimarjoilla ja sitruuna-sormisuolalla.

RAHKAN YSTÄVILLE

Kaksi purkkia rahkaa, desilitra kermaa, 1 dl tyrnimarjoista tuoreeltaan puristettua mehua, 1 dl sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita muut aineet joukkoon. Koristele tyrnin marjoilla. Rahka-tyrniseosta voit käyttää myös kakkujen täytteenä.

TYRNI TYKKÄÄ OMENASTA - KASTIKE JÄÄTELÖLLE
3 dl omenamehua, 4 dl tyrnimehua, 3 dl sokeria, 4 rkl perunajauhoja sekoitettuna tilkkaan omenamehua.

Kiehauta mehut ja sokeri, lisää perunajauhot ja odotan kunnes seos kiehahtaa. Lisää kastikekorkilliseen pulloon ja jäähdytä. Nautitaan jäätelön kanssa.

TYRNIMARINADI MILLE VAAN
1,5 dl tyrnimehua, 1 dl rypsiöljyä, 2 rkl Hoi Sin-kastiketta ja kourallinen tuoreita tai kuivattuja yrttejä.

Sekoita ainekset ja kaada marinoitavan lihan, kanan tai kalan päälle.

kaksola.fi    Facebook: Kaksola